automobile

Αναδιπλώνεται από το Classier, το Curvier New Honda Jazz στη Γενεύη

Η Honda έχει εκθέσει την τζαζ τρίτης γενιάς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που εμφανίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι, σχεδόν 18 μήνες μετά την πώληση στην Ιαπωνία Κατάλληλος.
Η επιχείρηση έχει χαιρετήσει το στυλ του Supermini ως “τολμηρό αλλά εξελιγμένο”, με απαράμιλλη εσωτερική περιοχή καθώς και ευελιξία. Επίσης, δηλώνει πολύ καλύτερη βελτίωση, προηγμένη ασφάλεια καθώς και βελτιωμένο σύστημα ψυχαγωγίας.
Διαφήμιση – Η δημοσίευση συνεχίζεται παρακάτω

• Τα καλύτερα μικρά αυτοκίνητα και φορτηγά στην αγορά
Ενώ εξακολουθεί να είναι αναγνωρίσιμο ως τζαζ, τα αυτοκίνητα και το φορτηγό είναι curvier καθώς και λιγότερο boxy από πριν. Έχει μια γνωστή μύτη Honda καθώς και γυαλιστερή μαύρη μάσκα, καθώς και μια απότομα αλεξιπτωτιστή, υψηλή γραμμή παραθύρων καθώς και αιχμηρό πίσω άκρο.
11

Στο εσωτερικό του, η παύλα χρησιμοποιεί υλικά υψηλότερης ποιότητας, με αντίθεση ταπετσαρίας καθώς και γυαλισμένες χρωμιωτικές προθέσεις. Όλα τα σχέδια λειτουργούν ένα τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, με οθόνη πέντε ή επτά ιντσών, ανάλογα με την επένδυση.
Τα κορυφαία αυτοκίνητα και τα φορτηγά που χρησιμοποιούν την οθόνη αφής επτά ιντσών χρησιμοποιούν τη λειτουργικότητα “Pinch smartphone, Swipe καθώς και TAP”, που εκτελούνται στο λειτουργικό σύστημα Android.
• Πολλά αξιόπιστα αυτοκίνητα
Η Jazz χρησιμοποιεί επίσης ένα set-up MirrorLink, παρέχοντας πρόσβαση κέρδους σε ειδήσεις κυκλοφορίας ιστού σε πραγματικό χρόνο, καιρικές συνθήκες καθώς και ραδιόφωνο στο διαδίκτυο μέσω των τηλεφώνων Android των ιδιοκτητών. Επιπλέον, οι εφαρμογές προσφέρονται από το κέντρο εφαρμογών της Honda, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου Garmin Sat-Nav.
11

Η τζαζ θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Supermini της Honda, καθώς και να μοιράζεται βάσεις με το crossover HR-V. Έξυπνα συσκευασία της δεξαμενής αποθήκευσης καυσίμου κάτω από τα μπροστινά καθίσματα απελευθερώνει την επιφάνεια δαπέδου στο πίσω μέρος – επιτρέποντας την συμπερίληψη του πιο σημερινού συστήματος μαγικών καθισμάτων της Honda, το οποίο σας επιτρέπει να διπλώσετε τις βάσεις των καθισμάτων μπροστά για να δημιουργήσετε χώρο για ψηλά αντικείμενα.
Από την εκτόξευση, η νέα τζαζ θα πάρει έναν αποτελεσματικό βενζινοκινητήρα I-VTEC 102bhp 1,3 λίτρων, συνολικά με ένα νέο κουτί εγχειριδίου έξι ταχυτήτων ή προαιρετικό CVT. Παρέχει επίσης ελαφρύτερα στοιχεία ανάρτησης, καθώς και ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο για μια πολύ πιο άνετη βόλτα, ενώ το ηλεκτρικό σταθμό ισχύος αναφέρεται ότι παρέχει πολύ περισσότερα σχόλια στον οδηγό.
11

Η Honda παρακολουθεί μια βαθμολογία Euro NCAP πέντε αστέρων, καθώς και όλες τις πιο θεμελιώδεις τζαζ παίρνει το σύστημα βοήθειας για το προηγμένο αυτοκινητιστή ως πρότυπο. Αυτό περιλαμβάνει την προειδοποίηση συγκρούσεων μπροστά, την προειδοποίηση αναχώρησης της λωρίδας, την αναγνώριση ενδείξεων κυκλοφορίας στο διαδίκτυο καθώς και την βοήθεια υψηλής δέσμης. Το ενεργό φρενάρισμα της πόλης είναι επίσης στάνταρ.
Η τζαζ θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, καθώς και το κόστος θα αποκαλυφθεί καλύτερα τότε. Αναμένουμε ότι ένα υβρίδιο θα εμφανιστεί αργότερα, ωστόσο ένα φιλικό προς την Ευρώπη ντίζελ είναι απίθανο.

Για μια πλήρη σειρά αυτοκινήτων της Γενεύης, κάντε κλικ εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *